Боротьба з мігрантами: Італія надасть кораблі для берегової охорони Лівії

Італія надасть додаткові кораблі береговій охороні Лівії для перехоплення нелегальних мігрантів, що дістаються Європи морем.
Рим спрямує 12 суден та обладнання, щоб допомогти лівійській береговій охороні у боротьбі з нелегальною міграцією. Про це у понеділок 2 липня, повідомив міністр транспорту та інфраструктури Італії Даніло Тонінеллі, інформує агенція dpa, передає DW.

Новий уряд Італії дотримується жорсткої антиміграційної політики і хоче, аби нелегальних мігрантів, перехоплених в Середземному морі, повертали назад до Лівії, а не спрямовували до Італії. Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні останнім часом забороняє благодійним суднам висаджувати мігрантів в італійських портах.

Тим часом у ніч на вівторок, 3 липня, надійшла інформація, що човен з мігрантами затонув неподалік лівійського узбережжя. 63 особи вважаються зниклими безвісти. На човні, за даними інформаційної агенції AFP, перебувало 104 людини, 41 особу вдалося врятувати.

Нагадаємо, що після закриття «балканського маршруту» в 2016 році шлях з Лівії Середземним морем став основним для нелегальних мігрантів і біженців, які прагнуть дістатися берегів Європи. За даними Міжнародної організації з міграції, упродовж 2017 року понад три тисячі людей потонули або зникли безвісти при спробі перетнути Середземне море, відпливаючи переважно з Лівії в напрямку Італії.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.