“Групою закололи 24-річного хлопця “: Стало відомо, хто влаштував різню у львівському таборі ромів

У Львові затримали сімох нападників на табір ромів. Під час нічного погрому на околиці міста загинула одна людина, ще четверо були травмовані. Cеред них і 10-річна дитина.

Як стало відомо, в одного із затриманих знайшли знаряддя вбивства – ніж, яким він заколов 24-річного чоловіка.

“Поліція затримали сімох підозрюваних, серед них – 20-річний організатор нападу на ромське поселення. З місця події вилучені речові докази, серед яких можливе знаряддя вбивства – ніж. Усім затриманим загрожує 15 років позбавлення волі або вічне ув’язнення”, – прокоментував інцидент речник Національної поліції Ярослав Тракало.
Керівництво поліції розповіло і деталі нападу. Більшість нападників – це підлітки 17-18 років, якими керував старший. Загиблого кололи ножами групою і з однозначною метою вбивства. Маму порізали за те, що намагалася захистити 10-річну дитину.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що тепер триматиме на контролі розслідування справи щодо нападу на табір ромів. У цьому мер запевнив, коментуючи справу у соцмережі. Поліцію натомість закликав покарати убивць.

“Працюємо з поліцією у справі нападу на табір ромів поблизу Львова. Всі вони зараз під захистом правоохоронців і проходять як свідки. На кілька днів надамо притулок постраждалим”, – зазначив Садовий.

Нині правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, скоєне групою осіб.

У Раді Європи засудила напад на табір ромів у Львові і вимагає прозорого і швидкого розслідування інциденту.
Про це заявив прес-секретар генсека РЄ Даніель Гольтґен у своєму Twitter.

«Ми засуджуємо черговий напад на ромів, про що сьогодні повідомила поліція. Ми нажахані, що на цей раз одну людину вбили. Ми очікуємо повного і прозорого розслідування без зволікання», – написав він.

Як повідомлялося, у суботу пізно ввечері в результаті нападу зловмисників на табір ромів на вулиці Трускавецькій на околиці Львова одна особа загинула, четверо отримали травми.

Патрульна поліція Львівської області затримала сімох осіб, причетних до нападу на табір ромів у Львові.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня на околиці Львова невідомі у масках напали на табір ромів. Поліція повідомила про одного загиблого та чотирьох потерпілих внаслідок нападу. Серед постраждалих і 10-річний хлопчик.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.