Поширені жіночі фрази, які чоловіки терпіти не можуть

Часом в розмові зі своїм чоловіком ми вживаємо фрази, які, на перший погляд, не таять в собі нічого образливого…

Тим часом, сімейні терапевти стверджують, що це найстрашніші слова, які можна почути від своєї обраниці.

e397153b0250a80a4a48be7a66e88b2e

Ми погоджуємося з Psychologies і вважаємо, що ці 9 фраз зазіхають на чоловічу самоповагу, і пропонуємо вам розібратися як.

«Коротше, краще зроблю сама…»

Порада від професіонала: якщо ви попросили чоловіка полагодити кран або тільки попросили викликати того, хто полагодить кран, – дайте йому можливість це зробити самому. Енн Кроулі, сімейний психолог з Остіна, говорить:

Навіть якщо партнер кілька разів забув це зробити, є шанси, що він щиро хоче вам допомогти. Дайте йому зберегти обличчя, не говоріть: “Гаразд, краще зроблю сама”. Це страшна фраза. Для чоловіка вона означає, що ви не думаєте, що він взагалі здатний щось зробити, і ви в ньому не потребуєте.

2-1024x682

«Міг би здогадатися!»

Ці образливі слова не стануть для нього стимулом до дії, тому що ви вимагаєте майже неможливого.

Райан Ховс, клінічний психолог з Пасадени, говорить:

Жінки збережуть для себе масу часу і нервів, якщо просто змиряться з тим, що чоловіки погано читають між рядків і не будують припущень. Вони не створені для цього, і їх не перевчити. Просто скажіть прямо, що ви від нього хочете.

«Нам треба поговорити…»

Ніякі інші слова не здатні вселити стільки жаху в серце чоловіка, як ця невинна, на перший погляд, фраза. Це провісник серйозної розмови, скарг і критики. Знаєте, що він зробить? Марсія Бергер, сімейний терапевт, каже:

Він подумає, що він невдаха, і постарається втекти.Але ж це прямо протилежне тому, що ви хотіли: сісти разом і поговорити.

«Будь чоловіком!»

Для вашого і його блага не вживайте ці слова. Це груба атака на його ідентичність, сумнів в його мужності і приналежності до великого племені видобувачів, захисників, будівельників і винахідників.

541

«Прибери за собою! Я тобі не матуся!»

Проявіть креативність і знайдіть більш тонкий спосіб зацікавити його класти речі на місце або в корзину. Говорячи, що він до сих пір потребує своєї матері, ви, самі того не знаючи, можете потрапити в точку: нагадати, як добре йому було з нею.

«Ти знову йдеш до друзів?»

Райан Ховс, клінічний психолог з Пасадени, говорить:

 Не дивіться на це як на загрозу вашому шлюбу.Звичайно, іноді похід з хлопцями на футбол – це лише евфемізм для гарної п’янки, але для більшості чоловіків зустріч з друзями – це віддушина, щоб поспілкуватися на рівних, обмінятися думками і своїми хлоп’ячими символами влади і статусу.

У таких парубоцьких посиденьках є бонуси і для вас. Іноді, послухавши всі розповіді своїх друзів, ваш партнер приходить до висновку, що він хороший чоловік. І таке насичене чоловіче спілкування змушує його скучити за вами.

«Ти думаєш, вона гарна? Як вона тобі?»

Ви ставите його в ситуацію, коли не можна дати правильну відповідь. Чоловіча природа така, що вони завжди відзначають найпривабливішу дівчину. Можливо, і в цьому випадку він вже зазначив її про себе. А тепер йому доводиться вирішувати, як з’єднати два однаково правдивих твердження: що дівчина симпатична і що він любить не її, а вас.

levl

«Ой, який животик!»

Потрібно з обережністю відзначати зміни в його зовнішності, не все треба озвучувати, іноді простіше прямо переходити до дій. І це якраз той випадок. Буде набагато більше користі, якщо ви в один з найближчих днів випадково опинитеся разом в парку і проведете там кілька годин, а на вихідних дістанете велосипеди і підете на прогулянку.

«Ти ніколи не…!», «Ти повинен..!»…

Дорікати свого чоловіка в тому, що він ніколи не миє посуд (не виносить сміття, не відвозить дітей до школи), – сумнівна затія, якщо ви дійсно хочете виправити ситуацію.

Говорити, що він ніколи не робить що-небудь, не дає можливості йому змінитися на краще. Щоб надихнути чоловіка змінитися, варто сказати: «Я була б тобі вдячна, якби ти розвантажив посудомийну машину сьогодні». Коли він це зробить, подякуйте йому, і тоді можна розраховувати  на його допомогу в майбутньому.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...