На Волині митники вилучили в українця $26,5 тисяч

Громадянина України, який віз з собою значну суму валюти невідомого походження, затримали на пункті пропуску Ягодин.
Про це власкору «Вголосу» повідомили у ДФС у Волинській області.

Громадянин України, слідуючи до Республіки Польща через пункт пропуску Ягодин, обрав для руху «зелений коридор» як спрощену форму митного контролю. Під час митного огляду у нього виявили значну суму валюти у доларах та євро. Документів, підтверджуючих зняття готівки з рахунків у банках чи фінансових установах, як того вимагає постанова правління Нацбанку України №148 від 27.05.2008, чоловік пред’явити не зміг.

Волинська митниця ДФС роз’яснює громадянам, що дозволена до вивезення норма готівки визначена вказаною постановою Нацбанку України у розмірі до еквіваленту 10 тисяч євро. Надмір підлягає обов’язковому письмовому декларуванню та документальному підтвердженню походження.

Відтак громадянину залишили 10 тисяч євро, а решту 26568 доларів США, що за курсом Нацбанку України становить 696,9 тисяч гривень, тимчасово вилучено до рішення суду.

Згідно зі статтями 471,472 Митного Кодексу України недекларування валюти, що перевищує встановлену норму, тягне за собою накладення штрафу та її конфіскацію.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.