“Сніг по коліна:”: синоптики прогнозують три дні погодного колапсу з морозами та хуртовинами

До України наближаються циклони, які принесуть снігопади, хуртовини, сильні пориви вітру та морози, які вночі сягатимуть навіть мінус 14 градусів. У Карпатах очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Про це попереджає Український гідрометцентр, пише “ТСН“.

СУБОТА, 17 БЕРЕЗНЯ

Складні погодні умови.

У західних та північних областях уночі сильний, удень помірний сніг, хуртовини. Температура протягом доби 4-9 градусів морозу, на Прикарпатті близько 0 градусів.

У більшості центральних, Харківській і Закарпатській областях мокрий сніг та дощ, уночі місцями сильні опади, ожеледь, налипання мокрого снігу. Температура протягом доби 0-5 градусів тепла.

У південній частині, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях невеликий, місцями помірний дощ, уночі на сході подекуди з мокрим снігом. Температура вночі 1-6 градусів тепла, вдень 7-12 градусів тепла, на Одещині та в Криму 13-17 градусів тепла.

Вітер в Україні південний з переходом на північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

На дорогах північної частини країни ожеледиця.

Київ. Складні погодні умови. Вночі сильний, удень помірний сніг, хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер південний з переходом на північно-східний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби 6-8 градусів морозу.

НЕДІЛЯ, 18 БЕРЕЗНЯ

Складні погодні умови: сніг, хуртовини, снігові замети, у південних, Донецькій та Луганській областях дощ з переходом в мокрий сніг, місцями ожеледь. У прикарпатських, центральних областях та на Закарпатті сильний, уночі у Карпатах дуже сильний сніг. У північних областях місцями невеликий сніг.

На дорогах України ожеледиця.

Вітер переважно північно-східний, 7-12 м/с, місцями в Україні пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 9-14 градусів морозу, у південних, Донецькій, Луганській 1-6 градусів морозу. Вдень 5-10 градусів морозу, у південній частині від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла. На Закарпатті вночі 3-8 градусів, удень від 4 градусів морозу до 1 градуса тепла.

Київ. Хмарно. Місцями невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 10-12 градусів морозу, вдень 7-9 градусів морозу.

ПОНЕДІЛОК, 19 БЕРЕЗНЯ

Складні погодні умови: сніг, хуртовини, снігові замети, у південних, Донецькій та Луганській областях дощ з переходом у мокрий сніг, місцями ожеледь. У центральних, Одеській та Миколаївській областях сильний сніг. У західних місцями невеликий сніг.

На дорогах України ожеледиця.

Вітер переважно північно-східний, 7-12 м/с, на півдні та сході пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 9-14 градусів морозу, у Херсонській та Запорізькій областях 1-6 градусів морозу. Вдень 5-10 градусів морозу, у південній частині від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла. На Закарпатті вночі 3-8 градусів, удень від 4 градусів морозу до 1 градуса тепла.

Київ. Хмарно. Помірний сніг, хуртовини. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 10-12 градусів, удень 7-9 градусів морозу.

ВІВТОРОК, 20 БЕРЕЗНЯ

Уночі на Лівобережжі, вдень у південній половині невеликий сніг. В Одеській, Миколаївській, Херсонській областях помірні опади (сніг та дощ).

Температура вночі 8-14 градусів морозу, вдень 0-5 градусів морозу, в Приазов’ї вночі та вдень від 4 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Київ. Без істотних опадів. Температура вночі близько 10 градусів морозу, вдень 1-3 градуси морозу.

СЕРЕДА, 21 БЕРЕЗНЯ

У південних, східних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях сніг, у Приазов’ї мокрий сніг з дощем. На решті території невеликий сніг.

Температура вночі 5-11 градусів, на заході та півночі до 14 градусів морозу. Вдень 0-5 градусів морозу. У східних областях і Приазов’ї вночі та вдень від 4 градусів морозу до 2 градусів тепла.

Київ. Невеликий сніг. Температура вночі близько 10 градусів морозу, вдень 1-3 градуси морозу.

ЧЕТВЕР-ПОНЕДІЛОК, 22-26 БЕРЕЗНЯ

Переважно без опадів, лише 22 березня на крайньому півдні країни, 23-25 березня місцями на півночі Лівобережжя невеликий сніг.

Температура вночі 4-11 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла, на заході та півдні до 6 градусів тепла.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.