Електронна віза: все, що українцям варто знати про нововведення

В Україні відбувається масштабна модернізація консульської служби. Зокрема, незабаром будуть введені сучасні системи “електронний консул”, “електронна віза”.

Про це повідомив Директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев під час офіційного візиту до Риги,з посиланням на Укрінформ.

“Планується введення такого глобального проекту як “електронний консул”. У ньому передбачається автоматизація всіх процесів, всіх консульських послуг, оформлення віз, паспортів, нотаріальні дії. Це сучасно, прозоро і прагматично”, – сказав Погорельцев.

Він уточнив, що на сьогодні вже створено базис даної системи, існує система електронних досьє, відбувається відхід від паперових журналів реєстрації консульських дій. Все автоматизується і далі буде відбуватися поетапне приєднання нових модулів до цієї системній основі.

“Система “електронний консул” в повному вигляді – це досить тривала робота, яка не може бути виконана протягом одного-двох років. І вона ще потребує постійного вдосконалення. А ось що стосується саме електронної візи, то вона зараз проходить опрацювання у тестовому режимі. Її будемо вводити в експлуатацію найближчим часом”, – зазначив Погорельцев.

Нагадаємо, українці після вступу в силу безвізового режиму Європейського Союзу з Україною почали відкривати для себе нові країни. На даний момент найпопулярнішою державою серед українців є Італія. У трійці лідерів також опинилися Польща і Німеччина, а Угорщина та Іспанія замкнули топ-5 найулюбленіших напрямків серед українців.

Зараз для поїздки до країн Євросоюзу українцям достатньо мати біометричний паспорт, зворотній квиток і документи, які підтверджують мету поїздки, строки перебування та місце проживання. З 2020 року для в’їзду до ЄС необхідно буде пройти попередню авторизацію в системі ETIAS.

Тим часом, в Україні можуть заборонити виїзд за кордон громадянам, які не платять аліменти. Про це заявив голова Мінюсту України Павло Петренко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.