Борги за комуналку і житло: що варто знати українцям про новий закон

За статистикою, кожна п’ята квартира у багатоповерховому будинку має заборгованість за житлово-комунальні послуги (ЖКП). Такі явища продовжують частішати через постійне подорожчання ЖКП.

Борги стрімко зростають, при тому, що половина населення живе у постійному режимі економії, а інші просто не бажають вчасно сплачувати кошти. З метою уникнення наростання заборгованості в українців будуть арештувати майно відповідно до рішення суду. За умови накопичення боргу понад 10 мінімальних заробітних плат громадяни ризикуватимуть втратити власне житло.

Система покарання за несплату комунальних послуг передбачає позов ЖЕКу на боржника до суду. Вирок судової інстанції виноситься протягом трьох днів. Рішення може прийматися без судового засідання та виклику сторін. Загалом арешт приватного майна передбачає певний термін часу, протягом якого можна погасити заборгованість. В іншому разі арештоване майно продається на аукціоні завдяки послугам сайту СЕТАМ.

Постійне підвищення вартості житлово-комунальних послуг в Україні призводить до зростання боргів по сплаті комуналки, які у листопаді 2017-го виросли на 8,8% порівняно з жовтнем і становили 27,1 млрд гривень (без урахування електроенергії).

 

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.