Кремль готується до масштабної війни з Україною

Таку думку висловив російський військовий експерт Павло Фельгенгауер в статті для сайту Апостроф.

За словами військового експерта, для маневрів “Кавказ 2016”, що в основному проходили в анексованому Криму, РФ задіяла 220 з гаком тисяч чоловік.

Фельгенгауер також нагадав, що Генштаб Росії в ці осінні місяці планує різко збільшити кількість тактичних батальйонних груп – з 66 до 96. Протягом 2017 року цих груп стане 115, а до 2018 року – вже 125, тобто в два рази більше, ніж зараз.

Тактичні батальйонні групи – це війська тільки першої лінії, де в загальному буде зібрано 70-80 тисяч бійців. Вони отримають відповідну підтримку. Для порівняння, в серпні 2014 року український кордон перейшли 10-12 БТГ, а НАТО зараз розгортає в Польщі та країнах Балтії 4 тактичних батальйонних групи.

– зазначив він.

Фельгенгауер вважає, що, швидше за все, ці війська готуються проти України.

Проти Прибалтики, наприклад, збирати безглуздо. А проти американців чи НАТО – формене самогубство. Там настільки точна і ефективна зброя великої дальності, що російську армію просто перестріляють, як це сталося з іракською в 2003 році . Така концентрація сил і засобів, в стилі Другої світової війни, проти Заходу небезпечна, а ось проти України – в самий раз. Тут буде перевага приблизно один до двох або навіть один до трьох.

– пише військовий експерт.

На думку російського аналітика, Морські піхотинці ЧФ РФ – будь-яким шляхом не допустити євроатлантичної інтеграції України. При цьому Фельгенгауер вважає, що до середини січня масштабні бойові дії малоймовірні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...