В Україні хочуть запровадити двомовну систему освіти: соцмережі обурені

В Україні досі не вирішили проблему наявності викладачів-терористів, схвалюють викладання предметів мовами національних меншин та прагнуть ввести білінгвальну систему освіти.

mon

Про це йшлося вчора, 12 жовтня, на нараді в Міністерстві освіти й науки України, на якій була присутня письменниця, педагог, громадський діяч Лариса Ніцой.

За її словами, у МОН України не вбачають проблеми у тому, що вчителі-терористи працюють у навчальних закладах нашої країни. Зокрема такий висновок можна зробити з відповідей директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрія Кононенка.

“– Пане Юрію, як покарати викладачів, які агітували за так звані ДНР-ЛНР, організовували референдум, а тепер і далі працюють у нашій освіті, навчають наших дітей. Їм ще й нагороди влада дає. – У Міністерства немає ВАЖЕЛІВ впливу. Звертайтеся до СБУ. – Чому Ви, маючи купу звернень і сигналів про проблему з учителями-сепаратистами, НЕ ЗАКЛАЛИ такі ВАЖЕЛІ в новий законопроект про освіту, який подали до Верховної Ради? У цьому законі немає жодного згадування про цю проблему, чому? – Подайте пропозиції – ми їх перенаправимо Верховній Раді”, – процитувала Ніцой на своїй сторінці у мережі Facebook діалог з Кононенком.

Як зазначає письменниця, у новому законі про освіту є стаття 7, яка сприяє викладанню мовами національних меншин.

“Як Ви могли пропустити в законі ганебну сьому статтю? – А що в ній не так? – дивується Кононенко. – Ви знову всюди, де тільки можна, ввели навчання мовою меншин. Ми не проти меншин і не проти вивчення меншинами своєї мови. Але чому вона всюди? Ви навіть у вишах ввели викладання мовою меншин. Таке навіть Табачник собі не дозволяв. Як Ви уявляєте таке викладання? Наприклад, у вузі на лікаря вчиться вірменин вірменською, кримський татарин – татарською, угорець – угорською і т.д. Потім ці лікарі кожен своєю мовою розмовлятиме з пацієнтом і ставитиме діагноз? Для цього існує державна мова. Чи Ви за ідіотів нас маєте, які нічого не розуміють? У нас немає навчальної бази для вишів мовами меншин. Насправді цим пунктом закону Ви нахабно і цинічно впроваджуєте на всіх рівнях російську мову. – Згідно з нашою Конституцією, статтею 10, держава забезпечує меншинам навчання мовою меншин”, – передала слова Кононенка Ніцой.

За словами письменниці, головна ж мета цього закону “Про освіту” – впровадження білінгвальної системи освіти в Україні.

“– Ми взяли курс на двомовну, білінгвальну освіту. – Щоооо?! Як це?! Це такий жарт?! Так-от що відбувається! От для чого в законі про освіту, в цілому непоганому законі з новаторськими підходами, дорослою та інклюзивною освітою, ганебна стаття 7 про мову. Це підготовочка до двомовної освіти?! Спочатку в окремих регіонах, а тоді щоб розповзлося по всій Україні?!” – розповіла Ніцой.

Така новина шокувала соцмережі. “Гриневич – це табачник у спідниці”, “Паскуди!!!! Пробачте, вирвалося”, “Все дуже просто. За гарними гучними промовами та обіцянками-цяцянками стирчать вуха “руського міра”, “У цій державі нерви з дроту треба!”, “Жах”, “Ви дивуєтеся цьому закону, Кононенко МГУ закінчив, альо”, – пишуть обурені користувачі соцмережі Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...