Туман і сильний вітер: українців попередили про різку зміну погоди

Згідно з прогнозами синоптиків, в деяких регіонах України ввечері і вночі 4 січня, а також 5 січня очікується погіршення погодних умов.

Про це повідомили в прес-службі ДСНС.

Синоптики попереджають про туман та зниження видимості до 200-500 м. Прогноз торкнеться південних, центральних і північних областей.

Разом з тим в іншій частині країни, в Карпатах, прогнозують сильний поривчастий вітер 15-20 м/с.

У п’ятницю, 5 січня очікується хмарна погода, істотних опадів не прогнозують. Невеликі дощі з мокрим снігом можливі на сході України, а також в Карпатах і на Закарпатті.

Вночі стовпчики термометрів показуватимуть від 3 градусів тепла до 2 градусів морозу. Денна температура триматиметься на рівні 1-6 градусів тепла. На півдні країни – вночі 0-5 градусів тепла, вдень 4-9 градусів.

Нагадаємо, снігопади та морози в Україні ще попереду, однак найближчим часом їх очікувати не варто, повідомив начальник українського Гідрометцентру Микола Кульбіда. Він не виключає, що снігопади можуть накрити країну навіть в березні, додавши, що точну дату, коли прийдуть морози та налетить сніг, поки визначити складно, але це не відбудеться протягом двох найближчих тижнів.

Нагадаємо також, за прогнозами метеорологів, ця зима мала б бути дуже холодною. Очікувалося, що вона буде ранньою та найхолоднішою за останнє сторіччя. Зазначалося, що Європу засипе снігом, крім того частими взимку будуть пронизливі вітри та морози -30.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.