Росія і Туреччина підписали угоду про будівництво газопроводу в обхід України

За підсумками зустрічі президентів Туреччини і Росії Реджепа Ердогана і Володимира Путіна 10 жовтня сторони підписали міжурядову угоду про будівництво Газопроводу Турецький потік.

putin

Угода передбачає будівництво двох ниток магістрального трубопроводу по дну Чорного моря. Очікується, що газопровід прокладуть через Чорне море до європейської частини Туреччини і далі до кордону з Грецією.

Попередньо повідомляється, що дві нитки повинні бути побудовані до 2019 року.

Згідно з повідомленням, вартість проект Турецький потік оцінюється в 11,4 млрд євро.

Також Путін заявив, що сторони домовились про “механізм нарахування знижки” для Туреччини на російський газ, повідомляє Інтерфакс.

Росія заговорила про Турецький потік в 2014 році як альтернативу Південному потоку. Тоді планувалося, що морська ділянка цього проекту буде складатися з чотирьох ниток.

Москва розраховує, що газопровід дозволить диверсифікувати поставки російського природного газу в Європу і знизити залежність постачальників і покупців від країн-транзитерів, зокрема, від України.

В кінці вересня Газпром повідомив, що отримав дозвіл на вишукування за двома нитками газопроводу Турецький потік в територіальних водах Туреччини.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...