Як повернутися в Італію після депортації

Заборона на повернення в країну діє протягом 10 років від дати коли громадянин востаннє залишив територію Італії (її засвідчує штамп у паспорті, який ставиться на митному кордоні або будь-який інший документ, що є доказом виїзду з країни).

Згідно зі статтею 13, закону № 286/1998 депортований іноземець, може повернутися до Італії на основі особливого дозволу. Подати прохання про повернення в країну можна після завершення терміну депортації. Громадянин повинен підготувати необхідні документи, які підтверджують не тільки те, що 10 років тому він залишив територію Італії, а ще й те, що протягом цього періоду він прожив в країні походження.

Іноземець повинен особисто звернутися до дипломатичного представництва Італії і подати запит на анулювання депортації, адресований Міністерству внутрішніх справ.

Дипломатичне представництво, перш за все, встановить його особистість, а далі перевірить документи, які у подробицях повинні підтверджувати його постійне проживання за межами Італії протягом періоду, встановленого рішенням про депортацію.

Зібрану документацію буде переслано до Міністерства внутрішніх справ Італії, яке, в свою чергу, оцінить наявність реквізитів для можливого повернення на територію країни, а далі поновить інформацію, наявну в архівах італійської поліції та органів правопорядку країн Шенгенської зони.
Представництво Італії в Україні повідомить іноземця про рішення, прийняте Міністерством внутрішніх справ.

Важливо пам΄ятати, що іноземець може повернутися до Італії навіть до закінчення строку депортації (за винятком випадків депортації за законопорушення та загрозі громадського правопорядку країни). Це можливо у тому випадку, коли він знайшов роботодавця в Італії, згідного прийняти його на роботу. У будь-якому випадку іноземець повинен отримати дозвіл про повторний в’їзд на територію цієї країни, виданий Міністерством внутрішніх справ, за вищеописаною схемою.

Адвокат Маріанджела Ліой,

переклад Даша Парінова

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.