Смоленська катастрофа: Польща “вибухнула” різким звинуваченням проти Росії

Заступник голови Міністерства закордонних справ (МЗС) Польщі Бартош Ціхоцький заявив, що Росія сприяє приховуванню свідків Смоленської катастрофи і не бажає віддати Польщі залишки від літака Ту-154М. На його думку, це спеціальна стратегія для перешкоджання встановленню справжніх причин трагедії.

Як пише “Народна Правда” із посиланням на “Європейська правда”, літак Ту-154, який перевозив на борту президента Польщі Лєха Качинського, розбився поблизу летовища “Сєвєрний”. Загинуло 96 осіб польської делегації. Міністр оборони Антоні Макаревич наголосив, що аварія не була випадковою і пообіцяв, що скоро опублікує звіт експертів. Розслідування Смоленської катастрофи знайшло докази, що в літаку було два вибухи.

На слова президента РФ Володимира Путіна про те, що вибухівки не було на борту літака, а якщо і була, то з’явилася там у Варшаві, міністр оборони Польщі відповів, що варто задуматися про причетність Росії до трагедії.

“Дії російської сторони, а саме відсутність реакції на прохання про надання правової допомоги, приховування важливих свідків, учасників подій 10 квітня 2010 року, і утримування нашої власності – уламків Ту-154М – не сприяє розкриттю повної правди і змушує нас замислитися щодо намірів Росії по відношенню до нас, роль російських учасників цих подій”, – зазначив Ціхоцький.

Як раніше повідомляла “Народна Правда”, польська комісія виявила запис моменту вибуху на бортовому самописці літака Ту-154, в результаті аварії якого в Смоленській області загинув президент Польщі Лєх Качинський.

Додамо, що у відповідь на питання про випадковість катастрофи літака з керівництвом Польщі у 2010 році, міністр Антоні Макаревич зазначив, що матеріали і висновки розслідування дозволяють впевнено сказати, що випадковістю катастрофа не була. Він також пообіцяв, що звіт про розслідування трагедії буде представлений навесні 2018 року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.