Московський патріархат отримав від Кіріла особливий статус, щоб «підвищити авторитет» в Україні

Предстоятель церкви Московського патріархату Онуфрій отримав від Російської православної церкви особливий статус для УПЦ МП, щоб «підвищити її авторитет в Україні»

Про це повідомляє російський сайт «РИА»
Таку пропозицію у Москві висловив Онуфрій і Архієрейський собор підтримав його. До статуту РПЦ внесено уточнення, що Загальноцерковний суд має юрисдикцію у всій Російській церкві, крім церкви Московського патріархату. Відтепер рішення у справах представників духовенства УПЦ МП, які порушили церковні канони, будуть затверджуватися тільки керівництвом Української православної церкви, а не патріархом Кірілом, як було раніше.
Як писав «Вголос», на окупованій території Донбасу процвітають тільки церкви УПЦ (МП), оскільки обслуговують окупантів.
А в місті Лохвиця Полтавської області представники Московського патріархату не пустили похоронну процесію в цвинтарну каплицю відспівати бійця батальйону «Донбас» Сергія Войтера.
У коментарі «Вголосу» політолог Олесь Доній розповів, що «УПЦ МП становить світоглядну небезпеку для України. Вони зневажають українську культуру, досі не вважають українську мову рівноправною та повноцінною. Адже богослужіння у церкві Московського патріархату може відбуватися лише російською або церковнослов’янською мовами. Українською в окремих регіонах може бути лише проповідь. А це означає, що ця церква зневажливо ставиться до української мови, вважаючи нашу мову канонічно негідною».
За словами Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, в Московському патріархаті хочуть миру «у складі Російської імперії», тобто їм потрібне рабство.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.