Били молотком по голові: чоловік замовив вбивство свого собаки

Суд Харкова визнав винним 51-річного раніше судимого харків’янина-виконавця вбивства вівчарки в жорстокому поводженні з тваринами (ч. 1 ст. 299 КК України). Про це пише Vgorode.
За повідомленням прес-служби прокуратури, у липні 40-річний житель Новобаварського району найняв місцевого п’яницю для вбивства своєї собаки і навіть видав знаряддя злочину – молоток. В якості винагороди пообіцяв пляшку горілки.

Виконавець тримав вівчарку за нашийник і бив по голові молотком. Одна з сусідок почула вереск тварини. Жінка вийшла на вулицю і побачила жахливу картину. Вона викликала зоозахисників і поліцію.

На жаль, врятувати вівчарку не вдалося. За висновком експертного дослідження смерть собаки настала в результаті черепно-мозкової травми від ударів.

Господар собаки так і не зміг зрозуміло сформулювати причину, по якій вирішив позбутися тварини та ще й в такий жахливий спосіб,

– розповіли в прокуратурі.

Беручи до уваги те, що засуджений частково не відбув покарання за скоєну раніше крадіжку, суд призначив чоловікові, який убив собаку, 3 роки і 4 місяці в’язниці.

40-річного харків’янина, який замовив вбивство власної собаки, визнали винним в підбурюванні і пособництві в знущанні над твариною (ч. Ч. 4, 5 ст. 27, ч. 1 ст. 299 КК України). Його заарештували на 3 місяці. Не погодившись із занадто м’яким вироком, прокуратура оскаржила рішення суду першої інстанції в апеляції, наполягаючи на більш суворому покаранні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.