Вижити на мінімалку: цікавий експеримент херсонської журналістки

Особливо не просто тим, хто живе на мінімальну заробітну плату, яка на сьогоднішній день складає 1450 гривень.

Журналістка вирішила перевірити на собі, як прожити на таку суму. Протягом місяця вона буде кожен день розповідати про свої витрати і в підсумку ми дізнаємося, чи реально в Україні прожити на “мінімалку”.

1. ДЕНЬ Розподіляю бюджет

Ну що ж, випробування почалося. Дивлюся на мізерну суму в своїх руках і просто не знаю, як буду справлятися. Для мене це не тільки фінансовий виклик, але і проба жити за планом. Так би мовити, ласкаво просимо у доросле життя.

Одне ясно точно, потрібно скласти план витрат. Не знаю як людям інших професій, але журналісту точно не вижити без інтернету, як домашнього, так і мобільного. Тому перш за все відкладаю гроші на комуналку і інтернет. В місяць комуналка зазвичай забирає близько 450 грн, з яких домашній інтернет 130 грн, і додамо мобільний інтернет – 25 грн.

Разом: 475 гривень, прощайте!

975 грн Залишається і 30 днів. План дій наступний: в день витрачатиму не більше 32 грн і 50 коп.

Добре, що мені пощастило з місцем проживання. Живу в центрі і на проїзді можна буде економити. А ось тим, хто їздить щодня на місяць доводиться витрачати близько 180 гривень.

Сьогодні ж довелося витратити 6 гривень на проїзд в офіс. Запаси їжі закінчуються і завтра вирушимо за новими покупками.

2. День

На другий день експерименту з виживання на мінімальну зарплату, я вирушила за продуктами, які складуть мій раціон на найближчі кілька днів. Погодьтеся, нерозумно готувати суп на один день.

Отже, я взяла півкіло гречки – 14 грн, картоплі – 5 грн, перець болгарський – 7 грн, морква – 6 грн для супу.

Також набрала овочів для салату: помідори – 8 грн, огірки – 12 грн, рис (зварю як кашу) – 25 грн. І звичайно ж, хліб – 6,5 грн. Всього я витратила 83,5 грн.

З розрахунком, що на день на витрати у мене виділено близько 30 грн, всі ці продукти потрібно розтягнути як мінімум на 3 дня !!!

Решта інгредієнтів для їжі на кшталт масла і солі поки є вдома. Сьогодні буде їжа без м’яса. З одного боку – навіть корисно, з іншого – сумно.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...