Шокуюче. Лікар півроку лікувала маленьку дівчинку, але коли прийшла до неї додому, то побачила вражаючу картину (фото)

Коли героїня нашої розповіді вчилася в аспірантурі, вона відчула в собі покликання захищати дітей з фізичними вадами. У 2013 вона переїхала на Гаїті і стала працювати фахівцем з реабілітації при місцевому педіатричному центрі. Сара надавала допомогу багатьом сім’ям та їх дітям, в тому числі одній дівчинці на ім’я Ніка.

Все почалося з того самого дня в січні 2014 року, коли до неї на прийом прийшла молода жінка, що тримала на руках тримісячну дівчинку. Ніка страждала серйозним захворюванням – підвищеним внутрішньочерепним тиском, від чого її голівка була непропорційно більше тіла. Малятку було потрібно термінове медичне втручання, але, судячи з усього, рідна мати дбала не стільки про дитину, скільки про те, щоб на неї не навісили ярликів і не затаврували ганьбою.

На жаль, на Гаїті це швидше правило, ніж виняток. Багато людей відносяться до фізичних недуг і інвалідності як до прокляття, і кожен, хто торкається до такого страждальця, як би вважається зараженим. Сара також з’ясувала, що мати Ніки займалася проституцією і, швидше за все, пила якісь препарати, щоб перервати вагітність.

nika2

Жінка продовжувала працювати з цією сім’єю, але в кінці кінців помітила, що дитина сильно збавила у вазі, і сталося це не через хворобу, а через материнську недбалость. І тоді лікар вирішила навідатися додому до Ніки. Там вона зробила воістину шокуюче відкриття.

nika3

Коли Сара прийшла в будинок тієї жінки, вона виявила, що дитина лежить зовсім одна: нікому не потрібна, на мішку з-під рису, а навколо валялося сміття. У 11 місяців Ніка важила 2,7 кілограмів, при цьому велику частину ваги становила спинномозкова рідина.

nika4

На Гаїті не люблять і всіляко принижують інвалідів. Це як проказа. І біологічна мати дитини зробила все, щоб тільки не бути осміяною. Лікар переконала матір Ніки віддати дівчинку в дитячий будинок, щоб хоча б там дівчинка отримала необхідний їй догляд.

Ось, що говорить про це сама Сара: “У перший тиждень, коли я доглядала за Нікою, я ніяк не могла оговтатися від її стану – до такої міри виснаженою була ця крихітка. Дівчинка була на грані того, що внутрішні органи просто б злиплися “.

Стан був стабільно важким. Лікарі сказали Сарі, що допомогти може тільки диво. І воно сталося. День за днем дівчинці ставало краще. Після півроку турботи про Ніку, Сара нарешті удочерила дівчинку, щоб тепер дарувати їй свою любов постійно.

Хлопець Сари підтримав жінку і зробив все можливе, щоб дати їй люблячий будинок і сім’ю. Тепер у крихітки є сім’я, яка дійсно буде піклуватися про неї. Але найдивніше – метаморфози, які вже відбулися і продовжують відбуватися в зовнішності Ніки.

nika5Після декількох операцій їй стало легше, і вона почала набирати вагу. Вона пережила і переборола все, не дивлячись на те, що в це майже ніхто не вірив. Навіть рідна мати. Особливо рідна мати. Зараз дівчинка живе з новою сім’єю в Луїзіані і робить небувалі успіхи. Слава Богу, що на Землі є такі люди як ця смілива жінка з величезним серцем.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...