У Києві активісти розгромили заправку “ОККО”, закидали яйцями високопоставленого начальника і наділи покришку йому на шию

“Національний корпус” проти будівництва автозаправної станції (АЗС) “ОККО”.

Близько 300 осіб мітингували в українській столиці проти будівництва автозаправної станції (АЗС) “ОККО” на вул. Ревуцького. Протестна акція не закінчилася мирно, передає Ukr.Media.

4 жовтня близько 19:40 учасники акції закидали яйцями начальника Дарницького управління поліції Сергія Чернишова, який прибув на місце подій. Також мітингувальники наділи йому на шию покришку, закидали петардами і заблокували рух.

Серед мітингувальників були, переважно, місцеві жителі вулиці Ревуцького. Їм допомагали близько сорока активістів руху “Національний корпус”. Заправку почали громити близько 20.00. На подію прибули співробітники поліції, але зустріли рішучу відсіч.

Пізніше стало відомо, що при розгромі АЗС поранений неповнолітній. Підліток, імовірно учасник “Національного корпусу”, отримав травму ноги. Його забрала карета швидкої допомоги.

Під час розгрому АЗС учасники акції застосовували петарди і димові шашки.

Станом на 20:20 поліція в повному обмундируванні вишикувалася в шеренгу біля заправки, але не вживає заходів по розгону протестувальників.

Конфлікт навколо будівництва на вулиці Ревуцького триває вже кілька місяців. Відбулося кілька мітингів, деякі з них завершилися сутичками, але не приводили до очікуваного результату. А заправка продовжувала рости і майже готова до введення в експлуатацію.

Київська міська рада анонсував початок процесу розірвання договору на оренду земельної ділянки по вулиці Ревуцького, 8, де ведеться будівництво. В кінці липня влада повідомила, що домовилися з компанією “ОККО” про призупинення будівництва АЗС по Ревуцького, але ті й не думали зупиняти роботи.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.