“Їхній стан середньої тяжкості…”: Кількість постраждалих збільшилась до 56 людей… Новий спалах ботулізму

Понад півсотні осіб, серед яких і діти, госпіталізовано з гострою кишковою інфекцією після вживання копченої риби, купленої на Привокзальному ринку у Львові. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

“Станом на 6:00 25 вересня всього потерпілих 56 осіб, в тому числі 7 дітей. З них госпіталізовано 52 особи, в тому числі 6 дітей, 4 особи, зокрема одна дитина, відмовились від госпіталізації (амбулаторне лікування)”, – йдеться в повідомленні.

У департаменті уточнили, що стан 14 госпіталізованих наближений до тяжкого, решта – у стані середньої тяжкості.

Як повідомляв 5.UA, про отруєння копченою рибою у Львові стало відомо 23 вересня. Спочатку повідомлялося про 10 постраждалих, згодом кількість зросла про 22-х. З’ясувалося, що всі постраждалі вживали скумбрію гарячого копчення, яку придбали у закритому павільйоні Привокзального ринку у Львові. Її закоптила в домашніх умовах сама продавець, купивши напередодні 25 кг замороженої риби. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення правил боротьби з епідеміями) КК України. Передбачене максимальне покарання – до трьох років обмеження волі. Проводиться досудове розслідування.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.