Росія на місяць очолить РБ ООН

Російська федерація перебере в суботу головування в Раді Безпеки ООН
rv9195_articolo

Перша зустріч Радбезу під головуванням Росії пройде 3 жовтня, коли буде затверджено програму роботи на поточний місяць. У той же день постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін дасть прес-конференцію, на якій розповість про заплановані на жовтень заходи.

Як повідомляється, програма роботи РБ на жовтень передбачає близько 20 засідань.

“Центральним заходом російського головування стануть дебати 28 жовтня по співпраці ООН з регіональними організаціями: ОДКБ, ШОС і СНД”, – повідомили в російській дипмісії.

19 жовтня в Радбезі відбудуться щоквартальні дебати з близькосхідного врегулювання, а 25 жовтня – на тему “Жінки, мир і безпека”.

Протягом місяця членам Ради Безпеки належить зайнятися конфліктами в Африці, в тому числі в суданській провінції Дарфур, Демократичній Республіці Конго, Малі, Центральноафриканській Республіці і Південному Судані, а також приділити увагу кризам в країнах Близького Сходу. Зокрема, обговорюватимуться ситуації в Ємені, Лівані та Сирії.

Очікуються щонайменше дві зустрічі по Сирії. Одна з них буде присвячена гуманітарній обстановці в країні, а друга – ситуації із застосуванням в ході конфлікту отруйних речовин.

5 жовтня в Радбезі в закритому режимі пройде шосте попереднє голосування в рамках процедури обрання нового Генсека ООН. В ході опитування будуть застосовуватися різнокольорові бюлетені для постійних і непостійних членів Ради безпеки. На цьому етапі думка п’яти постійних членів (Росії, Британії, Китаю, США і Франції) матиме вирішальне значення, оскільки вони наділені правом вето і в змозі блокувати будь-яку кандидатуру.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...