Зникнення українця в Білорусі: в МЗС країни різко висловилися про ситуацію

Із вівторка, 29 серпня, за запитом посольства України правоохоронні органи Білорусі та прикордонний комітет на всій території нашої країни ведуть пошук громадянина України Павла Гриба. Зібрана інформація узагальнюється і готується для передачі українській стороні.

Про це повідомляє TUT.BY із посиланням на прес-секретаря МЗС Білорусі Дмитра Мирончика.

28 серпня в Білорусі зник безвісти 19-річний українець Павло Гриб, який поїхав у Гомель на зустріч із дівчиною. Батько зниклого хлопця, офіцер Ігор Гриб припускає, що його сина могла викрасти ФСБ Росії. Щодо зникнення Гриба здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні з попередньою правовою кваліфікацією умисне вбивство.

“Люди, на жаль, зникають з різних причин – і з власної волі або дурості, і в результаті зловмисних дій третіх сил”, – зазначив він.

Мирончик також заявив, що до МЗС Білорусі викликали українського дипломата Валерія Джигуна, щоб довести “безперспективність погроз і неприйнятність висловлювань”, які прозвучали з вуст заступника глави МЗС України Олени Зеркаль. Мовиться про заяву Зеркаль про те, що Білорусь лише на словах поводиться, як партнер, а на ділі діє зовсім інакше.

“Якщо за 19-річним молодим хлопцем не встежили його батьки і влада власної країни, то це ще не привід валити з хворої голови на здорову. Точно не по-партнерськи через добу після офіційного прохання про допомогу звинувачувати в чому-небудь країну, яка без її відома була обрана місцем чи то романтичного побачення, чи то конспіративної зустрічі”, – заявив речник білоруського зовнішньополітичного відомства.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.