Субсидії в українців будуть відбирати за новими правилами (відео)

Кабмін переглянув критерії великих покупок, через які можна позбутися соціальної підтримки від держави

subsidiya-777x4371

Як зазначається, це потрібно для того, щоб скоротити кількість одержувачів субсидій, адже через зростання тарифів їх стане в 1,5 разу більше. За підрахунками експертів, в Україні проживає 14 млн сімей, більше половини з них буде вимагати від держави субсидії, але отримають їх завдяки нововведенням не всі.

Тепер обмеженням для отримання субсидії є здійснення одноразової покупки на 50 тис. гривень і більше – техніка, турпоїздка – протягом 12 місяців перед зверненням. У той же час обмеження не поширюється на оплату навчання, медичних і житлово-комунальних послуг.

В інших випадках, якщо сім’я зробила дорогу покупку від 50 тисяч гривень, рішення про надання субсидій приймати спеціальна комісія, яка прийде додому і перевірить матеріально-побутові умови.

 

“Власник повинен розуміти, якщо інспектор не потрапить і не здійснить перевірку, то у нього потім виникнуть проблеми або з призначенням субсидій або з продовженням терміну дії такої субсидії”, – пояснив адвокат Михайло Ілляшевський.

Якщо в квартирі пенсіонерів інспектори знайдуть нові меблі або техніку, в субсидії можуть відмовити, тому краще в квитанціях про сплату і чеках про покупку вказувати ім’я платника (дітей, наприклад) і надавати такі документи заздалегідь.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...