Країни, в яких активно закликають займатися сексом

У визначенні світлого майбутнього і життєздатності нації немає нічого важливішого, ніж рівень народжуваності.


Демографи вважають, що країні необхідний коефіцієнт народжуваності більше двох дітей на одну жінку, щоб досягти рівня, при якому кількість новонароджених покриватиме число померлих.

Однак через певні культурні та економічні причини чи в половині з 224 країн світу досягається цей рівень. У країнах з низькою народжуваністю уряд всіляко підштовхує своїх громадян займатися сексом і плодитися. Часом, це доходить до вельми оригінальних рішень в надії надихнути людей.

Данія

Якщо у вас немає дітей, говорить уряд Данії своїм громадянам, заведіть їх хоча б заради країни. У маленькій північній країні настільки низька народжуваність, що датська турфірма Spies Rejser придумала незвичайне рішення, як надихнути жінок завагітніти. Спочатку вони запропонували перші три роки оплачувати необхідні для дитини речі тим парам, які зачали чадо під час відпустки, заброньованої через їхню фірму. А нещодавно вони випустили відеокампанію під назвою «Зроби це заради мами», яка закликає заводити дітей, щоб порадувати майбутніх бабусь.

Японія

Рівень народжуваності в країні був найнижчим з 1975 року. Щоб вирішити цю проблему, в 2010 році група студентів з Цукубського університету винайшла Yotaro – робота-дитину, який повинен допомагати молодим парам розуміти, як бути батьками.

Румунія

У 1960-і роки Румунія була небезпечним місцем для молодих пар. Населення не збільшувалося, і уряд запровадив 20-відсотковий податок на доходи молодих пар, у яких немає дітей. Ідея була така: якщо ви не вкладаєте нічого в майбутнє країни, а саме не народжуєте дітей і не створюєте працівників, то платіть гроші.

У 1980-і ситуація не покращилася. Жінки зобов’язані були проходити гінекологічні обстеження, щоб «демографічне співтовариство» переконалося, що вагітність не перервалася. У 1989 році уряд змінився, і кампанію згорнули. В країні як і раніше дуже низький рівень народжуваності.

Сінгапур

У Сінгапурі найнижчий рівень народжуваності – 0,81 дитини на жінку. 8 серпня 2012 року уряд влаштував Національну ніч – захід, спонсором якого стала компанія Mentos. Сінгапурців таким чином щосили заохочували «дати патріотизму взяти верх».

Також було введено обмеження на кількість невеликих квартир з однією спальнею, що здаються в оренду. Таке рішення, мабуть, повинно було надихнути людей жити разом і, так би мовити, плодитися.

В цілому уряд країни щороку витрачає близько 1,6 мільярда доларів на програми, щоб люди якомога більше займалися сексом.

Південна Корея

Кожну третю середу кожного місяця всі установи в Південній Кореї вимикають світло о 7 годині вечора. Його ще називають Сімейним днем. З низьким рівнем народжуваності (1,25 дитини на жінку) уряд чого тільки не робить, щоб просувати цінності сімейного життя, навіть пропонує грошову винагороду тим, у кого більше однієї дитини.

Туреччина

Уряд країни виплачує молодим батькам 130 доларів за першу дитину, 170 доларів за другого і 260 за третю. У 2015 році прем’єр-міністр оголосив про введення пільг для робітників мам – наприклад, повноцінної оплати неповного робочого дня.

Індія

В цілому в країні немає проблем з народжуваністю – 2,48 дитини на жінку. Однак співтовариство парсов швидко зникає – в 1941 році їх було 114 тисяч чоловік, а в 2001 році – вже 61 тисяча. Через ці проблеми в 2014 році з’явилася серія провокаційних реклам, наприклад «Будь відповідальним – Не користуйся презервативом сьогодні вночі». Можливо, кампанія і спрацювала. За останніми даними, чисельність парсов зросла.

Італія

Уряд Італії вибрав інший підхід. Була випущена серія реклам, яка, по ідеї, повинна нагадувати італійцям, що час йде, а діти так просто не з’являються. «Краса не знає віку, а репродуктивна здатність знає».

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.