Декілька способів дізнатися, як пахне у вас з рота: знадобиться

За статистикою, від галітозу – неприємного запаху з рота – страждає приблизно 25-30% людей в світі.
Якщо ваші проблеми не пов’язані із захворюваннями зубів, ясен і шлунка, але ви періодично відчуваєте невпевненість в собі, скористайтеся простими і дієвими способами, які зібрали для вас.

1. Лизніть внутрішню частину зап’ястя

Намагайтеся зробити це середньою частиною язика, де скупчується найбільше бактерій. Зачекайте 5-10 секунд і понюхайте. Якщо запах вам не подобається, варто почистити зуби або скористатися ополіскувачем. Але проводити даний тест відразу після чистки не варто, так як він буде неінформативним.

2. Проведіть пальцем ближче до кореня язика

Цей метод буде більш інформативний, ніж перший, якщо ви примудрилися провести пальцем по самому корені язика. Зачекайте, поки слина висохне, і понюхайте її. Скористайтеся цим методом протягом дня, але не забувайте робити це чистими руками!

3. Подихайте в чисту склянку

Можна використовувати також кухоль, пластиковий контейнер або поліетиленовий пакет. Глибоко вдихніть і повільно видихніть через рот в ємність, максимально наблизивши її до обличчя, потім різко вдихніть носом. Оцініть результат.

До речі, дихати в кулак неефективно, тому що до запаху з рота буде домішуватися запах власних рук.

4. Використовуйте марлю

Протріть невеликим шматочком марлі поверхню язика, оцініть – те ж відчувають і ваші співрозмовники. Жовтий наліт розповість вам про підвищене вироблення сульфідів, а значить, і про запах.

5. Зніміть наліт з язика

За допомогою звичайної ложки або спеціального скребка зніміть частину нальоту з поверхні язика і оцініть його. Чим темніше буде речовина у вашій ложці, тим імовірніше і наявність неприємного запаху.

6. Тест із зубною ниткою

Проведіть звичайну чистку зубів за допомогою спеціальної нитки, а після понюхайте її. Запах флосса буде повністю повторювати ваш власний: якщо він вам не подобається, скористайтеся щіткою.

7. Випробування з дзеркалом

Встаньте перед дзеркалом і максимально висуньте язик. Якщо на ньому є наліт, то, ймовірно, є і неприємний запах. Пам’ятайте, чим темніше наліт, тим швидше треба скористатися щіткою і ополіскувачем для рота.

8. Попросіть про допомогу ближнього

Виберіть людину, якій довіряєте, і попросіть максимально чесно відповісти на ваше запитання. Можливо, вам буде потрібно вдатися до такої допомоги декілька разів, щоб остаточно заспокоїтися або все-таки відправитися до лікаря.

9. Оцініть присмак у роті

Найчастіше, якщо вам не подобається присмак у роті, то і запах буде не краще. Однак не забувайте, що специфічний смак може бути тимчасовим, наприклад, якщо ви з’їли щось гостре, пряне або солодке. У такій ситуації вам допоможе звичайна жувальна гумка.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.