В Україні з’являться нові підручники: як тепер будуть навчатися школярі

В Україні з’являться нові підручники: як тепер будуть навчатися школярі

Помилки обіцяють виправити

Це рішення продиктоване необхідністю уникати серйозних помилок, як це сталося нещодавно, коли на карті в підручнику з української мови для 7 класу не зобразили Крим.

Заступниця міністра освіти і науки України Надія Кузьмичова в інтерв’ю для РБК-Україна розповіла, що тепер підручники не просто будуть проходити експертну оцінку, а й апробацію перед масовим друком. Їх тестуватимуть у школах, а вчителі надаватимуть зворотний зв’язок. Це дозволить виправляти можливі помилки ще до того, як підручники потраплять до дітей, та покращувати зміст відповідно до концепції Нової української школи.

“Зміст підручників нерідко не відповідає концепції НУШ і лише поверхнево маскує старий підхід під новий. Це ми хочемо змінити, щоб забезпечити якісне й сучасне навчання для дітей”, — зазначила Кузьмичова.

Зміни у підході до навчальних матеріалів – це лише частина великих освітніх реформ. У 2025 році в Україні планують запровадити обов’язкове навчання з урахуванням різних категорій учнів, враховуючи формат отримання знань та місцеперебування. Війна спричинила значні втрати в освітній інфраструктурі: 3524 заклади постраждали, з них 360 зруйновані повністю.

Зараз 84% шкіл в Україні працюють у змішаному або очному форматі, а 14% закладів через близькість до фронту вимушені залишатися на дистанційному навчанні. Надія Кузьмичова також підкреслила необхідність будівництва протирадіаційних укриттів у школах, що дозволять учням не тільки сховатися під час повітряних тривог, але й продовжувати навчання.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...