“Шалений снігопад і могутній мороз пруть в Україну, несамовитий дощ та потужна злива накриють області”: негода і холод

“Шалений снігопад і могутній мороз пруть в Україну, несамовитий дощ та потужна злива накриють області”: негода і холод

До кінця жовтня опадів в Україні не варто очікувати. А от на початку листопада циклон принесе опади у вигляді дощів та дощів зі снігом.

Як інформує “PMG”, уточнений прогноз погоди на осінь 2024 року озвучила речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За словами Наталії Птухи, цього місяця опадів не прогнозують. Водночас вже на початку листопада утворений циклон може принести в Україну змішані опади — подекуди дощі, а в частині областей з мокрим снігом.

Також синоптик зазначила про погодні тенденції останніх років. Вона підкреслила, що періоди холодів трохи відтерміновуються. Також середні температурні значення — і подобові, і місячні — знаходяться вище кліматичної норми.

Якщо говорити в загальному, то осінні місяці загалом можуть бути теплішими на 1,5-2 градуси від кліматичної норми. Але це не означає, що холодів взагалі не буде. Морози спостерігатимуться, щоправда, їх тривалість в останні роки скорочується.

Як інформує “Апостроф”, останній місяць осені вразить українців несподіваною погодою – початок місяця виявиться аномально теплим. 31 жовтня і 1 листопада на більшій території України очікується до +22 градусів.

Про це свідчить довгостроковий прогноз метеоресурсу Ventusky.

Так, хвиля теплого повітря почне заходити на територію України в кінці жовтня – 31 жовтня на півдні та південному сході очікується підвищення температури до +22 градусів, в Криму – літні +26. Опадів не прогнозується.

Теплий атмосферний фронт накриє більшу частину України, окрім західних областей. У четвер, 31 жовтня, очікується до +22 в Миколаєві, до +20 – в Одесі, Кривому Розі, на кілька градусів нижче буде у Дніпрі, Кропивницькому та Полтаві.

У п’ятницю, 1 листопада, теплі атмосферні маси поширяться майже на всю територію України, окрім крайнього заходу – Волині, Львівщини, Прикарпаття та Буковини. Водночас на півдні очікується аномально тепла погода – на Миколаївщині до +22, на Одещині – +20, в центральних областях – до +18, прохолодніше буде у Києві та в східному і північному регіоні – до +16 градусів. Опадів не очікується.

У суботу, 2 листопада, на всій території України очікується тепла і суха погода – від +11 до +16, найтепліше буде на Закарпатті – +19 з позначкою “+”

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.