“Холодний дощ та несамовита злива прийдуть вже скоро, хлине масштабна гроза”: де чекати на сильну негоду та холод?

“Холодний дощ та несамовита злива прийдуть вже скоро, хлине масштабна гроза”: де чекати на сильну негоду та холод?

За словами синоптикині, до 25 вересня на території нашої держави має зберегтися сонячна погода. Але вже за кілька тижнів може початися негода та дощ.

Як інформує “ТСН”, цьогоріч вересень та жовтень будуть на 2-3 градуси тепліші, ніж зазвичай. Загалом середньомісячна температура повітря восени буде на кілька градусів вища за норму.

Про це розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, в Україні досі триває метеорологічне літо. До 25 вересня на території нашої держави має зберегтися сонячна погода.

“В листопаді вже трошечки будемо наближатися ближче до кліматичної норми, але все ж таки все одно дещо може бути він вищий”, – каже синоптикиня.

Птуха попередила, у вересні, як і влітку в Україні спостерігається дефіцит опадів. Проте в жовтні та листопаді рівень опадів має наблизитись до норми.

“Зараз, за інформацією наших агрометеорологів, близько 70% площ для посіву, скажімо так, охоплені саме посухою, навіть метровий шар абсолютно сухий. Переважно це стосується, знову ж таки, південного сходу України”, – сказала вона.

Синоптикиня також додала, що глобальна зміна клімату впливає на клімат в Україні, який стає теплішим і посушливішим.

“У нас дійсно більше стає періодів з більш високими значеннями температури. Це літо було яскравим прикладом, в нас була потужна хвиля тепла. І, в принципі, останні роки у нас будь-який сезон стає доволі теплим. А періодів з холодними днями, їх стає дедалі менше і вони стають все більш короткими і не такими тривалими, не настільки інтенсивними”, – пояснила Птуха.

Водночас, що взимку все ж можуть бути холодні періоди та морози, але частіше погода буде “більш м’якою” та теплою. Більш точні прогнози на цю зиму можна буде дізнатися наприкінці осені.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.