Українцям у Польші готують суворі санкції: все через дітей

Українцям у Польші готують суворі санкції: все через дітей

Українці можуть отримати санкції від Польщі

Українські біженці, які проживають з дітьми в Польщі, повинні виконувати “Шкільний обов’язок” для дітей шкільного віку.

Це означає, що діти повинні відвідувати школу, інакше до батьків можуть бути застосовані санкції. Міністерство освіти Польщі пояснює, що недотримання цього зобов’язання може спричинити проблеми для українців. Наразі батьки ризикують втратити свої виплати, якщо не запишуть дітей до польських шкіл.

Варто зазначити, що якщо дитина навчається онлайн у школі в Україні, це не звільняє її від обов’язку відвідувати школу в Польщі. Які наслідки невиконання цього обов’язку? Директори початкових шкіл у Польщі відповідають за те, щоб діти, які проживають на їхній території, отримували обов’язкову освіту.

Громада також дбає про те, щоб молодь, яка проживає на її території, відвідувала школу. Якщо діти не відвідують школу, на батьків можуть бути накладені штрафи або застосовані інші примусові заходи. Максимальний штраф, що накладається одноразово, становить 10 000 злотих, але він може бути збільшений до 50 000 злотих, якщо правопорушення продовжується. Перед тим, як накласти штраф, директор школи повинен надіслати попередження батькам дитини. До якої школи записати дитину?

Міністерство освіти Польщі рекомендує ознайомитися зі списком шкіл. Щоб записати дитину до польської школи, вам знадобиться документ зі школи в Україні або, якщо такого документа немає, документ від батьків про те, скільки років дитина навчалася за кордоном. Перекладати документи на польську мову не потрібно. Знання польської мови не є обов’язковою умовою для вступу до середньої школи.

Дітям, які не володіють польською мовою на достатньому рівні, пропонуються додаткові уроки польської мови, підготовчі курси, асистенти та інша підтримка. Це рішення приймає директор школи спільно з органами управління освітою.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.