Білорусь стягнула військо: прикордонники розповіли, чи є загроза для України

Білорусь стягнула військо: прикордонники розповіли, чи є загроза для України

Українські Сили оборони надійно контролюють усю лінію державного кордону, включаючи потенційно загрозливий напрямок з боку Білорусі.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За словами Демченка, ситуація на кордоні залишається стабільною, і наразі не фіксується жодних нестандартних подій. “ЗСУ повністю контролюють лінію кордону. Ні переміщення техніки, ні особового складу в безпосередній близькості до нашого кордону не спостерігається,” — повідомив він.

Українські підрозділи розвідки активно моніторять ситуацію вглибині білоруської території, щоб оперативно реагувати на будь-які можливі зміни. Хоча зараз не виявлено підготовки до атак, напрямок залишається загрозливим через тісну співпрацю Білорусі з Росією.

“Москва, ймовірно, чинить тиск на Мінськ з метою активізації участі у війні проти України. Ми готові до розвитку будь-яких сценаріїв і посилюємо фортифікаційні споруди на кордоні, щоб наші війська були здатні відбити будь-яку атаку,” — підкреслив Демченко.

Наразі, як зазначив речник, на території Білорусі не спостерігається достатніх російських сил, які могли б бути використані для масштабного вторгнення, проте українські військові продовжують пильно стежити за розвитком ситуації.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.