“Масштабна злива хлине в областях України, могутня гроза накриє цілий регіон прямо сьогодні”: де чекати на дощ і вітер?

“Масштабна злива хлине в областях України, могутня гроза накриє цілий регіон прямо сьогодні”: де чекати на дощ і вітер?

Синоптики попереджають про сильну негоду. Гроза і дощ накриють області. Оголошено штормове попередження.

Як інформує “Obozrevatel”, у неділю, 23 червня, в Україні очікується хмарна погода з проясненнями. Проте частину регіонів затягне дощами, подекуди з грозами, через що оголошено штормове попередження.

Про це повідомив Український гідрометеорологічний центр. Вітер буде дмухати з південно-західного напрямку, пізніше змінюючи напрямок на північно-західний, зі швидкістю 7-12 м/с.

Вночі в західних і північних областях, а вдень майже в усій Україні, за винятком південних регіонів, передбачаються короткочасні дощі та грози.

Крім того, в Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській та Чернігівській областях можливі град та шквали вітру до 15-20 м/с.

На Закарпатті, Чернівецькій та Івано-Франківській областях протягом доби очікується значний дощ.

Вночі температура утримається на рівні від 15 до 20 градусів, вдень очікується від 29 до 34 градусів. У західних та північних областях температура вдень коливатиметься від 23 до 28 градусів, в Карпатах — від 18 до 23 градусів.

На Київщині прогнозується хмарна погода з проясненнями. Уночі та вдень очікуються короткочасні дощі та грози. Вітер очікується з південно-західного напрямку, пізніше зміниться на північно-західний зі швидкістю 7-12 м/с.

Температура повітря вночі становитиме 15… 20 градусів, вдень – 23… 28; у Києві – вночі 18… 20 градусів, вдень 25… 27.

У понеділок, 24 червня, погода в Україні стане трохи прохолоднішою, з температурою від 24 до 29 градусів, а на півдні країни місцями до 33. Вітер буде змінювати напрямок з південного на північно-західний зі швидкістю 5-10 м/с.

Протягом 23 червня через значні дощі на річках Закарпатської області може відбутися значний місцевий та схиловий стік, що призведе до швидкого підвищення рівнів води на малих водотоках і можливе затоплення низинних територій, особливо у населених пунктах, через захаращення русел та водовідвідних канав. В гірських районах існує загроза сходу невеликих селевих потоків (І рівень небезпеки – жовтий).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.