Мобілізація в Україні: чоловіків до 25 років направлятимуть на ВЛК за однієї умови

В Україні після набуття чинності нового закону про мобілізацію призовний вік було знижено до 25 років. Проте і молодші чоловіки можуть приєднатися до ЗСУ. Названо умову для проходження ВЛК такими особами.

Кабмін вніс уточнення до постанов стосовно направлень на медичний огляд. Чоловіків до досягнення 25-річного віку, які пройшли базову загальновійськову підготовку або базову військову службу, не направляють на проходження медичного огляду. Проте є виключення: під час воєнного стану ВЛК обов’язкове лише у разі прийняття цієї категорії українців на службу у добровільному порядку.

Також встановлено, що надання відстрочки від призову у зв’язку з бронюванням не передбачає направлення на ВЛК для проходження медичного огляду. ВЛК також не передбачена і для певних посадовців.

Уряд також прибрав з умов для отримання відстрочки обов’язкову наявність висновку лікарсько-консультативної комісії для доглядачів-осіб, які мають одного з батьків/ батьків дружини (чоловіка) з інвалідністю II групи.

Зазначено, що українці, які були зняті з військового обліку через виїзд за кордон строком понад 3 місяці, зможуть стати на військовий облік одним з таких способів:

через особисте прибуття до ТЦК;
через подання заяви до ТЦК, СБУ або підрозділу розвідувальних органів, яким громадянина зняли з військового обліку – через закордонну дипломатичну установу України.
Заяву подають закордонній дипломатичній установі України разом з паспортом для виїзду за кордон, який після прийняття заяви повертається громадянину, або через пошту.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.