Росіяни готуються до другої хвилі наступу на Харківщині, – Гетьман

Першу хвилю наступу ворожої армії у Харківській області вдалося зупинити. Проте російські окупанти намагаються розширити фронт. Вони готуються до другої хвилі наступу на цьому напрямку.

Росіяни готуються до другої хвилі наступу на Харківщині, – Гетьман – today.ua
ЗСУ активно контратакують, але загарбники продовжують посилювати позиції. Про це повідомив воєнний аналітик Олексій Гетьман. Зазначено, що росіяни намагаються розширити фронт, щоб відтягнути зі сходу наші Сили оборони.

Вказано, що Сумський та Харківський напрямки стали додатковими ділянками лінії фронту. Вони створені для наближення до Сум та Харкова на відстань прицільного пострілу ствольної артилерії. Ці міста планували перетворити на сіру зону або втримати їх під артилерійським вогнем.

За словами Гетьмана, рашисти встановили два плацдарми в глибині фронту на відстані 3-5 км, а на передньому краї – на 13-15 км. Очікується, що окупанти захочуть розширити свої позиції. Але їм не вдасться захопити Харків.

Аналітик уточнив, що якщо з’єднати лінії, вийде близько 40 кілометрів.

“Це місце, де може атакувати дивізія, і там є більше, ніж дивізія. Там достатньо сил, які вони підтягують. Є інформація, хоча й непідтверджена, що там використовуються призовники, а не тільки мобілізовані або контрактники. Вони готуються, і, найімовірніше, там почалася або почнеться друга хвиля. Однак вони чудово розуміють, що захопити або оточити міста-мільйонники таким угрупованням неможливо”, – наголосив Олексій Гетьман.

Росіяни готуються до другої хвилі наступу на Харківщині, – Гетьман

Також зазначається що війська противника почали рух минулого місяця, відкриваючи нові фронти. На думку військового експерта, це могло бути пов’язано з “чистками” у Міноборони РФ.

Раніше ситуацію на кордоні у Сумській та Харківській області оцінили ДПСУ. Зараз ситуація на Білоруському напрямку контрольована – там не фіксується достатніх сил для здійснення нападу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.