“20 годин без світла”: стало відомо, кого чекають масштабні відключення електроенергії

Українці взимку можуть залишатися без світла до 20 годин на добу. Таку інформацію надали у британському виданні ВВС з посиланням на вітчизняну енергетичну компанію ДТЕК.

Як інформує “Today.ua”, про можливу реалізацію найгіршого сценарію заговорили на тлі активізації обстрілів з боку російських окупантів. Зазначено, що якщо загарбники продовжать руйнувати об’єкти критичної інфраструктури, то нам варто готуватися до тривалих обмежень.

За даними ВВС, проблема частково полягає в тому, що гідро- та теплові електростанції важко та дорого ремонтувати:

“Взимку українці можуть проводити до 20 години на день без електрики та опалення”.

Керівниця з комунікацій національної енергетичної компанії Укренерго Марія Цатурян зазначила, що ремонт деяких з них триватиме роками, а деякі взагалі не відновлять роботу.

Президент Володимир Зеленський заявив, що РФ знищила половину українських електрогенеруючих потужностей. Найгірша ситуація спостерігається у Києві, де мільйони людей змушені жити в умовах гострого дефіциту електроенергії. Імпорт електроенергії недостатній для покриття потреб, тому практикуються відключення. Це потрібно для захисту критично важливих об’єктів інфраструктуру, серед яких військові частини та лікарні. Очікується, що ситуація погіршиться у літню спеку, коли люди масово використовуватимуть кондиціонери.

Олег Стрілка із Сумської державної служби з надзвичайних ситуацій повідомив, що одним із наслідків тривалих відключень світла було те, що українці масово вмикали свої електроприлади одночасно: починали готувати їжу, прати тощо. Це призвело до пожеж протягом останнього місяця – із задимлених будинків рятували людей похилого віку та дітей.

Нагадаємо, що Кабмін готується до глобального мирного саміту у Швейцарії у майбутні вихідні. Його мета – зібрати якнайбільше країн на підтримку мирного плану з десяти пунктів. Він ґрунтується на виведенні російських військ з усієї території України. Росію не запросили, також можуть бути відсутніми Китай, Бразилію та інші впливові країни.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.