На українських водіїв очікують неприємні зміни: що планують запровадити у липні

На українських водіїв очікують неприємні зміни: що планують запровадити у липні

Вже в липні 2024 року в Україні може суттєво подорожчати пальне. Наразі відомо, якими можуть бути нові ціни.

Нещодавно комітет Верховної Ради підтримав збільшення акцизів на пальне. Якщо Рада остаточно ухвалить законопроєкт, то впродовж 4 років буде поступове підвищення акцизних зборів на пальне.

Перше подорожчання може наступити вже у липні цього року. Тому ціна на бензин через місяць може становити близько 57,42 гривні, а дизель — 55,58 гривень.

Згідно з графіком запланованих змін, до 2028 року акцизний податок на бензин зросте з 213,5 до 359 євро за тисячу літрів, що становить підвищення в 1,7 раза.

Найбільше здорожчання очікується для акцизу на дизельне пальне — з 139 до 330 євро за тисячу літрів. За умови незмінності курсу євро на рівні теперішнього, ціна бензину зросте приблизно на 7 гривень, а дизельного пального — майже на 10 гривень.

А от акцизний збір на автомобільний газ у першій реакції законопроєкту мав зрости з 59 до 70 євро за тисячу літрів. Але в поточній реакції вказана цифра у майже 280 євро. Якщо так трапиться, то автогаз в Україні стане найдорожчим в Європі. Надалі впродовж тьох днів Мінфін повинен доопрацювати проєкт закону про підвищення акцизів на скраплений газ, бо його вартість викликає великі питання.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.