Справжнього тепла не чекати? Прогноз на літо-2024 від народного синоптика

Справжнього тепла не чекати? Прогноз на літо-2024 від народного синоптика

Погода в Україні влітку здивує громадян, будуть різкі перепади температур. Очікуються шквальні вітри та сильні дощі.

Про це розповів народний синоптик Володимир Деркач, спеціально для “Телеграф”.

Погода у червні
За словами знавця погоди, початок першого місяця літа обіцяє бути досить погожим.

“Опадів практично не буде. Температура повітря тішитиме справжнім літнім теплом. Втім, з середини першої декади зросте ймовірність короткочасних дощів, які трохи знизять температурні показники, але вже під кінець першої десятиденки червня повітря знову прогріється, а в окремі дні слід очікувати навіть спеки”, – зазначив Володимир Деркач.

Друга декада червня має бути такою ж теплою. Екстремальних показників температури можна не очікувати.

З середини місяця температура повітря зросте і буде вищою від норми, також зросте можливість дощів. Можливі навіть сильні грози. На кінець другої десятиденки стихія заспокоїться, а температура знизиться

“Третя декада червня почнеться стрімким зростанням температури повітря. Та вже з середини цієї декади знову очікуються дощі, які дещо охолодять атмосферу. До кінця місяця погода не налагодиться: опади середньої сили та помірне тепло”, – підкреслив Деркач.

Погода у липні
Початок другого місяця літа виявиться прохолодним і скупим на справжнє літнє тепло.

“Прогнозується висока можливість дощів з середини і до кінця першої декади липня, що нівелює всі сподівання на “справжнє літо”. Температури повітря будуть помірні”, – каже народний синоптик.

Друга десятиденка липня потішить сонячною і теплою погодою з мінімальною кількістю опадів.

“Та все ж із середини місяця знову прийде прохолодний фронт, будуть дощі. Така погода триматиметься до кінця другої декади місяця і зачепить початок третьої декади”, – каже пан Деркач.

На кінець липня є ймовірність короткочасних дощів.

Погода в серпні
Початок останнього літнього місяця обіцяє бути вологим і дощовим.

“Та все ж температура повітря буде досить комфортна. Спеки не буде, але досить тепло. На завершення першої декади серпня знову посиляться опади, відповідно і температура знизиться”, – попереджає Володимир Деркач.

В другій декаді серпня опадів поменшає. Короткочасні дощі триватимуть, однак температура вдень буде тішити справжнім літнім теплом, хоча ночі ставатимуть прохолоднішими.

Синоптик вважає, що ближче до кінця серпня температурні показники знизяться, в Україну знову завітають дощі середньої інтенсивності.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.