За бронювання співробітників має відповідати роботодавець – глава комітету ВРУ про бронь за гроші

За бронювання співробітників має відповідати роботодавець – глава комітету ВРУ про бронь за гроші

Голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха вчергове висловився про ідею економічного бронювання, яку він тривалий час підтримує і пропагує. «Громадо, без паніки. Є рішення, про яке ви всі давно знаєте. Воно доволі просте. За бронювання спіробітників має відповідати роботодавець. Кого вважає за потрібним забронювати – за того сплачує 20 000 гривень воєнного збору на місяць. Бо коли за бронювання відповідає чиновник, то неодмінно з’являться скандали з верблюдами та ставками на спорт», – написав нардеп.

За його словами, українському бізнесу все одно потрібно бронювання, бо він має працювати: «Не буде бізнесу з його податками – не буде за що утримувати наших захисників. Ось така може комусь неприємна, але очевидна правда. Але, ще раз – хай бізнес вирішить сам, хто з його співробітників є стратегічним. А не держава визначає з позиції дорослого, вважаючи бізнес за дитину. Тільки бізнес є головним джерелом податків та економічного розвитку в Україні. Хоче цього хтось, чи ні».

Дмитро Наталуха приходить до висновку, що шлях через постанови – морально та технічно застарів. «Стратегічними мають бути не стільки галузі, які визначають чиновники, скільки конкретні працівники, яких визначає роботодавець. Економічне бронювання – це про новий механізм ефективної взаємодії між бізнесом та державою. Та про збереження економіки. Чим довше ми тягнемо з економічним бронюванням, тим більше буде проблем. Зрозуміло, що всіх чоловіків в «бус» не затягнеш, але без РАЦІОНАЛЬНОГО пряника ефект від ІРРАЦІОНАЛЬНОГО батога буде зворотнім для інтересів України», – каже посадовець.

Про обов’язки роботодавців-юросіб щодо військового обліку та оповіщення своїх працівників про виклик до ТЦК читайте у нашій ексклюзивній публікації «Військовий облік і вручення повісток за місцем роботи – нові правила від КМУ».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 – дізнавайтеся першими про найважливіше.

LIGA ZAKON запрошує на безкоштовний вебінар: “Бронювання військовозобов’язаних працівників” (24 травня, 11:00). Участь безкоштовна за умови реєстрації. Зареєструватися за посиланням.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.