Потепління з дощами: синоптик попередив про різкі зміни в погоді

Потепління з дощами: синоптик попередив про різкі зміни в погоді

В Україну прийде потепління, але частину областей нашої країни накриють дощі.

Погода в Україні у вихідні, 18 і 19 травня, стане теплішою, проте місцями будуть невеликі дощі та слабкий вітер.

Комфортна і спокійна погода буде зумовлена тим, що пануватиме малоградієнтне поле підвищеного атмосферного тиску. Але через слабко виражені атмосферні фронти будуть йти короткочасні дощі переважно у західних, північних областях та у Приазов’ї. Про погоду на вихідні розповів кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Водночас він попередив, що у більшості областей буде зберігатися найвищий рівень пожежної небезпеки (5 клас).

Погода в Україні 18 травня

У західних областях
У західних областях без істотних опадів, лише у Карпатському регіоні та на Закарпатті пройдуть короткочасні дощі, подекуди з грозами. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 градусів, вдень +17…+23 градусів, у Карпатах та на Прикарпатті +13…+18.

У північних областях
У північних областях вночі без істотних опадів, вдень очікуються короткочасні дощі, місцями грози. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 градусів, вдень +18…+23.

У центральних областях
У центральних областях вночі без істотних опадів, вдень очікуються місцями короткочасні дощі та грози. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 градусів, вдень +18…+23.

На півдні України
У південних регіонах вночі без істотних опадів, вдень місцями короткочасний дощ. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 градусів, вдень +17…+22.

У східних областях
У східній частині подекуди пройдуть невеликі короткочасні дощі, можливі грози. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 градусів, вдень +17…+22.

Погода в Україні 19 травня

У західних областях
У західних областях мінлива хмарність, без опадів; лише у Карпатському регіоні вдень пройдуть невеликі короткочасні дощі, подекуди з грозами. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 градусів, вдень +20…+25.

У північних областях
У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 градусів, вдень +20…+25.

У центральних областях
У центральних областях без істотних опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 градусів, вдень +19…+24.

На півдні України
У південній частині та у Криму переважно без опадів, лише вранці та вдень у Приазов’ї пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 градусів, вдень +19…+24.

У східних областях
У східних областях подекуди пройдуть невеликі короткочасні дощі. Вітер північно-східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 градусів, вдень +18…+23.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.