Півмільйонна мобілізація: з’явився несподіваний прогноз щодо призову в армію

В Україні мобілізаційний ресурс близько 5 млн осіб, нагадав Владислав Селезньов.

В Україні можуть мобілізувати кожного десятого чоловіка відповідного віку, заявив колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

“Є оціночні судження, що в Україні мобілізаційний ресурс близько 5 млн осіб”, – сказав він у коментарі ТСН.ua.

При цьому він нагадав заяву колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про те, що потреба в призові до лав ЗСУ становить 500 тисяч.

“Виходить, що мобілізований може бути кожен 10-й для поліпшення ситуації на фронті. Враховуючи, що іншої цифри немає, то слід орієнтуватися на такі”, – пояснив військовий експерт.

Селезньов також додав, що відомості про мобілізаційний процес приховані, тому і в Україні про справжні цифри говорити досить складно.

Мобілізація в Україні – останні новини за темою
Нагадаємо, раніше Верховна Рада проголосувала за закон про мобілізацію. ВР України ухвалила в другому читанні скандальний законопроєкт про мобілізацію. Рішення підтримали 283 нардепи. Загалом народні депутати внесли 4294 поправок до запропонованого урядом законопроєкту про мобілізацію.

Пізніше президент України Володимир Зеленський підписав новий закон про мобілізацію. Згідно з чинним законодавством, новий закон набуде чинності через місяць після підписання главою держави. Закон вводить базову військову підготовку і виключає строкову службу.

Закон про мобілізацію офіційно о публіковано в офіційному виданні Верховної Ради. Відомо, що новий закон про мобілізацію набуде чинності 17 травня 2024 року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.