“Потрібно було одразу дозволити”: в Україні хочуть забирати авто у п’яних водіїв для ЗСУ

“Потрібно було одразу дозволити”: в Україні хочуть забирати авто у п’яних водіїв для ЗСУ

Всім, хто йде на такий безвідповідальний вчинок, доведеться попрощатися з авто

У деяких українських областях місцева влада почала реагувати на оновлені положення із закону про мобілізацію. Так, у Рівненській облраді найближчим часом звернуться до народних депутатів Верховної Ради України, щоб вони на законодавчому рівні дозволили конфіскацію автомобілів у п’яних водіїв для ЗСУ.

Про це стало відомо завдяки заяві голови обласної ради Рівненщини Андрія Карауша.

За його словами, вживання алкоголю та водіння автомобіля у стані алкогольного сп’яніння під час війни – це злочин.

Карауш вважає, що потрібно було на законодавчому рівні дозволити конфіскацію автомобілів у п’яних водіїв на потреби ЗСУ одразу після початку повномасштабного вторгнення в Україну російських окупаційних військ.

Карауш наголосив, що пропонується дозволити на законодавчому рівні конфіскацію у п’яних водіїв на потреби ЗСУ не лише автомобілів, а й спеціальної техніки. Якщо транспортний засіб не підійде українській армії, його пропонується виставляти на аукціон. Отримані на аукціоні гроші за ТЗ планують передавати до ЗСУ.

Слід зазначити, що у 2022 році, після того, як почалося повномасштабне вторгнення в Україну російських окупаційних військ, у деяких областях нашої країни почали конфіскувати автомобілі для ЗСУ у порушників комендантської години.

Також у деяких областях запровадили конфіскацію машин для української армії у п’яних водіїв. Але це ініціатива влади окремих регіонів. На законодавчому рівні такої конфіскації не передбачено.

Тим часом, в Україні 2023 року зафіксували понад 150 тисяч випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Про це раніше розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

За його словами, з січня до квітня 2024 року в нашій країні зареєстрували 50 тисяч випадків керування автомобілями в стані алкогольного сп’яніння. Це значно більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Також під час війни у ​​багатьох містах України, у тому числі, наприклад, у Києві, Дніпрі та Одесі, заборонили їздити на автомобілях із прямоточним глушником та з іншими вихлопними системами без шумопоглинача. Ці машини видають такий сильний шум, що його можна вважати звуком від ворожої крилатої ракети або від ворожого дрона-камікадзе. Заборона триватиме до скасування воєнного стану.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.