Росія готується до масштабного наступу на фронті: військовий експерт розповів, звідки варто очікувати удару

Росія готується до масштабного наступу на фронті: військовий експерт розповів, звідки варто очікувати удару

Згідно з оцінками військового експерта Олега Жданова, росія зараз нарощує свою присутність на північному напрямку (Сіверський та Слобожанський) для подальшого розгортання масштабного наступу на Україну.

Що відомо про ймовірний наступ ворога
За словами Жданова, наразі до Курської та Брянської областей прибувають нові ешелони з російськими військовими. Загальна чисельність угруповання може сягнути 49 тисяч особового складу.

На його думку, основні зусилля окупантів, ймовірно, будуть зосереджені на сході, зокрема на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Не виключаються й атаки на Сумську, Чернігівську або Харківську області з метою відволікання уваги та розширення фронту бойових дій. Імовірно, цей процес триватиме до 9-10 травня.

Крім того, як зазначив експерт, є свідчення про перекидання окремих батальйонів з інших напрямків, зокрема з Херсонського. Ці підрозділи можуть бути задіяні як для посилення наступу на сході, так і для створення нових загроз на інших ділянках фронту.

Раніше Президент України Володимир Зеленський також застеріг про можливий масштабний наступ росії найближчими місяцями, наголошуючи на необхідності негайної допомоги міжнародних партнерів Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.