Пенсії та грошова допомога ВПО: що зміниться для українців з 1 травня

У травні 2024 року на українців чекає чимало змін. Чи торкнуться вони виплат, які отримують пенсіонери та внутрішньо переміщені особи?

Пенсії та грошова допомога ВПО: що зміниться для українців з 1 травня – today.ua
Українці, які змушені були залишити свої будинки в окупованих населених пунктах чи зоні активних бойових дій та переїхати до спокійніших регіонів України, отримують грошову допомогу від держави. Хоча у березні 2024 року уряд скоротив список тих, хто може розраховувати на виплати.

У травні не варто очікувати чергових змін щодо допомоги для ВПО у розмірі двох та трьох тисяч гривень. Переселенці, яким автоматично було перепризначено виплати, або кому схвалили повторну заявку, продовжать отримувати кошти.

Зазначимо, що подати заяву на виплати можна до 30 квітня включно. Але не виключено, що терміни подання на допомогу для ВПО можуть бути продовжені через велику кількість заявників.

Щодо пенсій, то у травні не очікується індексації. Але пенсіонерам, які отримують виплати за віком, буде призначено стандартну надбавку. Це стосується тих українців, пенсія яких не перевищує 10 340 гривень.

Пенсіонери віком від 70 до 74 років отримають доплату у розмірі 300 гривень, від 75 до 79 років – 456 гривень, а українці віком від 80 років – 570 гривень.

Пропонуємо також дізнатися про те, чи зміняться тарифи на комунальні послуги у травні 2024 року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.