У Європі відраховуватимуть дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків – знайшлися підстави

В одній із країн ЄС парламент дав дозвіл на відрахування дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків. Раніше для того щоб відрахувати дітей із навчального закладу, була потрібна заява від їхніх батьків. Однак тепер законодавчий орган країни цю умову усунув.

У Європі відраховуватимуть дітей українських біженців зі шкіл і дитсадків – знайшлися підстави – today.ua
Йдеться про Естонію. Заборону на відрахування дітей українських біженців зняв Рійгікогу (естонський парламент). Про це повідомляє естонське видання ЕRR.

Звісно, відраховувати всіх дітей біженців не будуть. Ті, хто проживає в Естонії, має там статус тимчасового притулку і нікуди звідти не виїжджав, можуть бути певні: їхні діти й надалі отримуватимуть ті самі освітні послуги, що й діти корінного населення.

Однак у біженців, які покинули межі країни, забравши своїх дітей і не повідомивши естонські органи влади про нове місце свого перебування, можуть виникнути проблеми з подальшим навчанням дітей. Їхніх дітей просто відраховуватимуть зі шкіл, дитсадків та інших освітніх установ.

При цьому, якщо вони повернуться в Естонію і захочуть знову поновити своїх дітей у школі або дитсадку, то у них можуть виникнути проблеми. Законодавчі зміни, внесені естонським парламентом, дають владі всі підстави для виключення дитини, про яку немає даних у регістрі народонаселення, і яка реально не проживає в країні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.