Посилення мобілізації в Україні: ТЦК видаватимуть чоловікам ще один документ

Новий закон про посилення мобілізації запроваджує ще один документ, який ТЦК видаватимуть військовозобов’язаним чоловікам. Його не слід плутати з традиційною повісткою.

Посилення мобілізації в Україні: ТЦК видаватимуть чоловікам ще один документ – today.ua
Вимога ТЦК передує його зверненню до суду з позовом про обмеження ухилянта у праві керувати автомобілем.

День вказівки позначки у поштовому повідомленні про неможливість вручення вимоги ТЦК на адресу прописки або фактичного проживання вважатиметься днем отримання сповіщення. Після цього буде можливість звертатися до суду з вимогою забрати водійські права у військовозобов’язаного чоловіка.

Фактично вимога ТЦК є попередженням, після якого військкомат звертатиметься до суду. Спочатку керівник ТЦК, який встановив факт ухилення від мобілізації та служби у ЗСУ, звертається до поліції, щоб порушника затримали та доставили до військкомату.

Якщо з поліції надходить відповідь про неможливість затримати та доставити громадянина до ТЦК, начальник протягом 5 днів надсилає йому рекомендований лист із повідомленням про вручення вимоги про виконання обов’язку. І цей документ не слід плутати з повісткою.

Новий закон каже, що деталі вручення повісток регулюватиме Кабінет Міністрів. У документі зазначено визначення поняття оповіщення – це виклик громадян у ТЦК та вручення (надсилання) повісток. До обов’язків установ, підприємств та організацій додається забезпечення своєчасного оповіщення працівників, яких можна мобілізувати.

Чоловіки 18-60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти його на вимогу представникам ТЦК, поліції або Державної прикордонної служби.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.