Ворог на літо готує великий наступ, буде значне загострення війни в Україні

Вже влітку цього року РФ може почати новий наступ на позиції ЗСУ. Причому він може початися з чотирьох напрямків, кажуть експерти. Водночас вони не виключають і п’ятого напрямку. Але наразі невідомо, де буде зосереджено головний удар.

Ворог на літо готує великий наступ, буде значне загострення війни в Україні – today.ua
Про це повідомляє ТСН, посилаючись на публікацію у Financial Times.

Відповідно до інформації, отриманої цим виданням, російські війська можуть почати наступ із чотирьох напрямків: у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях. Крім того, військові експерти не виключають, що може бути здійснений наступ із російської території і в напрямі Харкова. Тобто, це буде вже п’ятий можливий напрямок.

Але наразі невідомо, який напрямок для головного удару обере російське командування. Втім, цілком ймовірно, що воно й саме ще не визначилося із точкою наступу. Можна лише сказати, що по всій лінії фронту буде гаряче, і ЗСУ слід бути готовими до ворожої спроби наступу.

Водночас, один із західних експертів зауважив, що перспектива прориву лінії фронту для обох сторін конфлікту залишається незначною. Жодна зі сторін не має зараз стратегічної переваги і навряд чи встигне її накопичити до літа.

Ворог на літо готує великий наступ, буде значне загострення війни в Україні

Проте, як стало відомо, командування ЗСУ має намір перейти до активної оборони. Тобто у ході локальних зіткнень уздовж лінії фронту українські військові намагатимуться намацати у противника слабке місце для подальшого наступу і прориву саме в цьому місці.

“Ця стратегія передбачає не тільки утримання оборонних ліній, а й пошук слабких місць у супротивника у поєднанні з дальніми повітряними ударами – це дасть змогу Україні наростити свої сили цього року та підготуватися до 2025-го, коли контрнаступ матиме більше шансів”, – ідеться в матеріалі.

Тобто, судячи з усього, війна у 2024 році не закінчиться, а в 2025 знову увійде в активну фазу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.