Офіційний курс долара в Україні піднявся до історичного значення

Національний банк України сьогодні встановив рекордно високий курс долара. Американська валюта побила попереднє досягнення на 5 копійок.

Офіційний курс долара в Україні піднявся до історичного значення – today.ua
Традиційно наприкінці робочого тижня НБУ оприлюднює курс долара на понеділок. На цей раз він склав 39,399 грн за долар. Приріст становив 0,2314 грн.

Це є максимально високий курс долара в історії національної валюти. Попередній рекорд було встановлено 27 березня, коли долар коштував за 39,343 грн. Курс на 15 квітня перевищує це значення на 5 копійок.

Курс євро на понеділок, 15 квітня, Національний банк України встановив на рівні 41,9678 грн за 1 євро (-0,0512 грн).

Сьогодні курс долара виріс і на міжбанку. Він збільшився на 20 копійок і торгувався на рівні 39,43 грн/долар – покупка, 39,45 грн/долар – продаж.

Начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий раніше давав прогноз курсу долара на період із 8 до 14 квітня. На його думку, коливання були можливі, проте не мали перевищувати 0,6-0,7 гривні.

Нагадаємо, у березні курс національної валюти щодо долара вперше перевищив 39 грн. Міністр фінансів Сергій Марченко тоді пояснив, що хоча в березні Україні й виділили рекордні $9 млрд зовнішньої допомоги, але в перші два місяці року Київ отримав лише 10% від необхідної нам суми.

Також він сказав, що курс долара “підігріли” самі громадяни України, які почали скуповувати американську валюту на тлі зниження ключової ставки Нацбанком.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.