Долар скотився в прірву: банки та обмінки різко змінили курс

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 8 квітня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 38,8437 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 42,0291 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

В умовах війни та невизначеності щодо обсягів та графіків отримання Україною американської міжнародної фінансової допомоги, бізнес та населення цього тижня продовжать перестраховуватися.

І якщо з валютними розрахунками за контрактами бізнесу ситуація повністю під контролем Національного банку україни завдяки валютному контролю, фінмоніторингу та валютним обмеженням на період воєнного стану, то з готівковим валютним ринком все складніше.

З одного боку, опосередковано через курсоутворення на міжбанку та через контроль за обмінниками банків та фінкомпаній Національний банк України, як регулятор, впливає на готівковий курс. Але з іншого — за наявності понад 1 трлн на строкових та поточних рахунках громадян та ФОПів, держпосадовцям потрібно бути надзвичайно обережними зі своїми заявами щодо населення.

Причому чим далі — тим більше. Адже багато українців щомісяця купують валюту на картки в межах еквівалента до 50 тисяч гривень, так і через конвертаційні валютні депозити в межах до200 тисяч гривень в еквіваленті.

Цей фактор має один із ключових впливів на формування цінової політики валютного ринку. А які фактори поряд з цим будуть впливати на гривню, читайте в щоденних новинах порталу «Стіна».

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.