Військовозобов’язаних чекає ще одна важлива зміна: тепер приховати працівника від мобілізації не вдасться

Військовозобов’язаних чекає ще одна важлива зміна: тепер приховати працівника від мобілізації не вдасться

Працівників і роботодавців, які розраховують на бронювання від мобілізації, очікує ще одна важлива зміна – “єБронювання”. Завдяки діджиталізації процесів через “Дію” все відбуватиметься у електронному вигляді, де приховати щось не вдасться. Кабмін вже готується до розгляду цього нововведення.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на AIN.UA, яке в свою чергу опирається на джерело, долучене до обговорення проєкту в Кабінеті Міністрів.

Згідно з проєктом постанови, витяг, який підтверджує бронювання співробітника, формуватиметься в електронній формі в застосунку “Дія”. Також формуватимуть QR-код (за аналогією з іншими QR-кодами в застосунку). Витяг буде дійсним лише за наявності коду.

За даними видання, керівники підприємства (установи чи організації) подаватиме список співробітників для бронювання в електронній формі через “Портал.Дія”. Список складається в довільній формі, придатній для сприйняття змісту. Уся відповідальність за список, актуальність та достовірність відомостей — на керівнику підприємства.

Згідно з текстом проєкту постанови, можна зробити висновки, що ФОПи не підлягають бронюванню за запропонованою процедурою, оскільки йдеться про перебування кандидата на бронювання в трудових відносинах із підприємством.

Про відмову в бронюванні співробітника керівників підприємств сповіщатимуть засобами “Порталу.Дія”
Відмовити в бронюванні можуть у таких випадках:

дані про співробітника не співпадають із даними у ЄДР;
дані про співробітника відсутні у ЄДР;
Відсутність даних про трудові відносини між співробітником та підприємством (установою, організацією) у ЄДР.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.