Українські біженці у Польщі зможуть отримати право на тимчасове проживання терміном на 3 роки

У липні поточного року у Польщі зміняться правила проживання для біженців з України. Поправки підготувало Міністерство внутрішніх справ та адміністрації Польщі.

Українські біженці у Польщі зможуть отримати право на тимчасове проживання терміном на 3 роки – today.ua
Громадяни України, які отримали номер PESEL UKR, зможуть легально перебувати у Польщі до 30 вересня 2025 року. Після цього, згідно з положеннями законопроєкту, вони зможуть подати заяву на отримання права на тимчасове проживання строком на 3 роки.

Для цього наші співвітчизники мають зробити наступне:

оновити всі необхідні дані у базі даних PESEL UKR в органах влади гміни;
подати електронну заяву воєводі;
їх статус UKR має бути активним на 4 березня 2024 року та на дату подання заяви.
Якщо польські служби безпеки не заперечуватимуть, то для таких українців оновиться статус на “тимчасове проживання терміном на 3 роки”. Повідомляється, що це не залежатиме від того, працевлаштований біженець чи ні.

МВС Польщі запропонувало скасувати одноразову виплату 300 злотих для переселенців з України. Натомість, починаючи з 1 липня, держава фінансуватиме проживання та харчування українців, які перебувають в особливо складному становищі. Для цього укладатимуться договори з місцевими органами влади.

Очікується, що буде змінено правила оплати проживання та харчування у спеціальних центрах для біженців. Польський уряд продовжить консультації щодо нововведень з органами місцевого самоврядування, представниками громадськості та міжнародних організацій.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.