Мобілізація чоловіків з 25 років: Зеленський підписав закон про зниження призовного віку

Володимир Зеленський підписав новий закон щодо зниження призовного віку. Тепер українських чоловіків матимуть будуть мобілізувати з 25 років.

Мобілізація чоловіків з 25 років: Зеленський підписав закон про зниження призовного віку – today.ua
Документ уже з’явився на сайті Верховної Ради. Нагадаємо, що у парламенті завершили розгляд законопроєкту №10449 про зміни у мобілізації. Серед іншого була вимога знизити мобілізаційний вік. Раніше він становив 27 років – для чоловіків, які не служили. А для тих, хто має досвід несення служби, – з 18 років.

У новому законі зазначено, що він стане чинним наступного дня після оприлюднення. Таким чином, уже з 3 квітня повістки будуть масово видавати 25-річним військовозобов’язаним громадянам.

Щодо максимального віку для служби у ЗСУ, він дорівнює 60 рокам. При цьому особи з вищого військового складу можуть обіймати свої посади довше – за бажанням й відповідно до стану здоров’я.

Чимало українців виступали проти зниження призовного віку. Однак самі військові зазначають, що зараз в армії багато чоловіків віком від 35 років, тоді як в армії російських окупантів більше молодих і сильних солдатів. Тому в нашій країні також вирішили переглянути вікові обмеження.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.