Перерахунок пенсій у квітні: для стареньких розкрили цікаві нюанси

Перерахунок пенсій у квітні: для стареньких розкрили цікаві нюанси

Збільшені пенсії та компенсація: що чекає пенсіонерів у зв’язку з перерахунком

Пресслужба Пенсійного фонду України повідомила, що пенсії для осіб, які продовжували працювати та досягли 24 місяців страхового стажу на 1 березня 2024 року, або тих, хто працював менше цього терміну, будуть перераховані.

Це означає, що їхня пенсія буде перерахована, враховуючи нові умови страхового стажу. Заробітна плата для розрахунку пенсії залишиться такою ж, як і раніше.

Однак пенсії будуть перераховані з урахуванням страхового стажу для тих, хто досяг 24 місяців на 1 березня 2024 року.

Розмір пенсії може бути обчислений на основі попередньої заробітної плати, з якої вона призначалася або попередньо перераховувалася, або можуть враховуватися інші фактори, такі як заробітна плата, отримана після призначення пенсії.

Перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів заплановано на 1 квітня 2024 року. Ця процедура буде виконана після отримання інформації про сплату єдиного внеску за I квартал 2024 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Очікується, що пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримають збільшені пенсійні виплати та компенсацію за попередні періоди, починаючи з 1 квітня.

Окремий перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, які отримують пенсію за вислугу років, буде проведено, якщо вони досягли пенсійного віку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.